Η αυτόλογη μεσοθεραπεία ως προς την τεχνική εφαρμογής της δεν διαφέρει σε κάτι,απο την μεσοθεραπεία όπως την περιγράφουμε και αλλού. Η διαφορά έγκειται στο υλικό-στο διάλυμα που χρησιμοποιούμε για να εγχύσουμε στο δέρμα. Στην αυτολογη μεσοθεραπεία λοιπόν,το υλικό προέρχεται απο τον ίδιο μας τον οργανισμό!

Πιο συγκεκριμένα: Αμέσως πριν τη θεραπεία,παίρνουμε λίγο αίμα απο μία φλέβα του χεριού μας (όπως όταν δίνουμε αίμα για εξετάσεις) και το τοποθετούμε με τη σύριγγα μέσα σε ένα ειδικό σωληνάριο. Ακολουθεί μια συγκεκριμένη επεξεργασία όπου διαχωρίζεται το αίμα στα συστατικά του(φυγοκέντρηση) και μπορούμε να απομονώσουμε τα ερυθρά αιμοσφαίρια απο τα υπόλοιπα στοιχεία του αίματος.

Έτσι έχουμε τη δυνατότητα σε μια σύριγγα να βάλουμε το πλάσμα του αίματος μαζί με τα αιμοπετάλια και να χρησιμοποιήσουμε αυτό το υλικό για να κάνουμε τη μεσοθεραπεία. Ένα υλικό που προέρχεται απο τον ίδιο μας τον οργανισμό και είναι απόλυτα ασφαλές για την υγεία μας. Αυτό το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα (PRP-platellet rich plasma) όταν εγχύεται στο δέρμα προκαλεί την απελευθέρωση πολλών ενεργοποιητικών παραγόντων που έχουν ως αποτέλεσμα την παραγωγή νέων ινών κολλαγόνου και ελαστίνης,τον εμπλουτισμό της περιοχής με νέα κύτταρα,την αναζωογόνηση της αρχιτεκτονικής δομής του δέρματος.

Το αποτέλεσμα έρχεται σταδιακά, το δέρμα δείχνει φρέσκο και ενυδατωμένο, η υφή του βελτιώνεται, οι λεπτές ρυτίδες ομαλοποιούνται. Η βελτίωση διαρκεί για πολλούς μήνες εφόσον εφαρμοσθεί ένα πρωτόκολλο με τουλάχιστον τρείς θεραπείες στην αρχή.