Η ακμή είναι μια από τις πιο συχνές “νόσους” του δέρματος επηρεάζοντας πάνω από το 85% των νέων ως τα 24 έτη τους και μέχρι 50% των ατόμων πάνω από 25 ετών. Μπορεί να επιμένει για μεγάλα χρονικά διαστήματα και μπορεί να προκαλέσει τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά “τραύματα”.

Η ακμή προκαλείται από την υπερδραστηριότητα των σμηγματογόνων αδένων που φυσιολογικά υπάρχουν στο δέρμα μας. Το δέρμα γίνεται λιπαρό και γεμίζει άσπρα και μαύρα στίγματα.

Μικρόβια που φυσιολογικά υπάρχουν στο δέρμα μας, αρκετά συχνά αναπτύσσονται στα στίγματα αυτά και δημιουργείται φλεγμονή (σπυρί με πύον) που είναι και επώδυνη. Τα σπυριά αρκετά συχνά σπάνε (ή τα σπάμε εμείς) και αν είναι αρκετά μεγάλα ή αρκετά βαθιά μπορεί να επουλωθούν σχηματίζοντας μια ουλή, τις ουλές τις ακμής (τα “σκαψίματα”) που μένουν δυστυχώς για πάντα.

Πολλές διαφορετικές θεραπείες υπάρχουν για την ενεργό ακμή (σαπούνια, καθαριστικά προσώπου, τοπική αντιβίωση σε κρέμες, χάπια από το στόμα, κτλ) με διαφορετική αποτελεσματικότητα η καθεμία. Τα χάπια από το στόμα (ισοτρετινοΐνη συνήθως) είναι όντως τα πιο αποτελεσματικά αλλά αρκετά συχνά έχουν πολλές και ενίοτε έντονες παρενέργειες.

Τι κάνει η θεραπεία Omnilux;

Το μικρόβιο που ευθύνεται ως επί το πλείστον για τις φλεγμονές στα σπυριά της ενεργούς ακμής είναι το Propionibacterium acnes.

Αυτά τα μικρόβια παράγουν κάποιες χημικές ουσίες που ονομάζονται πορφυρίνες και οι οποίες είναι ευαίσθητες στο φως. Όταν οι πορφυρίνες διεγείρονται από το φως μπορούν να εξουδετερώσουν τα μικρόβια και χωρίς μικρόβια η φλεγμονή υποχωρεί (εξαφανίζεται δηλαδή το σπυρί).

Το Omnilux λοιπόν εκπέμπει το κατάλληλο φως και διεγείρει τις πορφυρίνες. Αυτές εξουδετερώνουν τα μικρόβια, η φλεγμονή παύει και τα σπυριά της ακμής εξαφανίζονται!

Οι θεραπείες με το Omnilux είναι μη επεμβατικές και σε αντίθεση με όλες τις θεραπείες laser δεν προκαλούν κανένα ερεθισμό στο δέρμα. Ουσιαστικά διευκολύνει τους μηχανισμούς επούλωσης του οργανισμού να εξουδετερώσουν την ακμή.

Η θεραπεία με το Omnilux μπορεί να συνδυαστεί με ΚΑΘΕ θεραπεία ακμής και μπορεί να γίνεται ακόμα και ταυτόχρονα με άλλες θεραπείες, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την αποτελεσματικότητα.

Η θεραπεία είναι ανώδυνη. Χρειάζονται 8 επισκέψεις σε διάστημα 4 εβδομάδων και η κάθε επίσκεψη διαρκεί 20 λεπτά. Αμέσως μετά τη θεραπεία, χωρίς κανένα ερεθισμό στο δέρμα, ο ασθενής απλά φεύγει και συνεχίζει τις καθημερινές του δραστηριότητες.

Οι μελέτες που έχουν γίνει μέχρι τώρα αναφέρουν μια μέση μείωση των βλαβών της ακμής (σπυριά) κατά 73% 4 με 8 εβδομάδες μετά την τελευταία θεραπεία και κατά 82% 12 εβδομάδες μετά την τελευταία θεραπεία.