Ο εύκολος τρόπος για νεανικό δέρμα: Το πολυγαλακτικό οξύ έχει ειδικά σχεδιαστεί ώστε να βοηθά τον οργανισμό να «γεμίσει» τις γραμμές, ρυτίδες και εμβυθύνσεις που αναπτύσσονται με την πάροδο των χρόνων.
Παράλληλα βοηθά στο να παραχθεί δικό μας κολλαγόνο μέσα στη ρυτίδα, κάνοντας το δέρμα πιο μαλακό και λείο.

Τι είναι το πολυγαλακτικό οξύ;

Το γαλακτικό οξύ υπάρχει φυσιολογικά στο σώμα μας. Το πολυγαλακτικό οξύ είναι μια ουσία που παράγεται τεχνητά και αποτελείται από πολλά μόρια γαλακτικού οξέος ενωμένα μεταξύ τους. Το πολυγαλακτικό οξύ παρήχθει από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ερευνών το 1954 και έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως στην Ιατρική την τελευταία 20ετία σε πολλές εφαρμογές.

Είναι ασφαλές;

Οι κανόνες και οι νόμοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον έλεγχο και την παρακολούθηση όλων των ιατρικών σκευασμάτων είναι πολύ αυστηροί. Το πολυγαλακτικό οξύ βρίσκεται υπό διαρκή έλεγχο ούτως ώστε να είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για τους ασθενείς.

Πώς δρά;

Μέσω μιας λεπτής βελόνας, το υλικό εγχύεται στη ρυτίδα από κατάλληλα εκπαιδευμένο Ιατρό. Διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο με τη σειρά του γεμίζει το έλλειμμα και το δέρμα ξαναγίνεται λείο και ομαλό.

Πού μπορεί να εφαρμοσθεί;

Θεωρητικά σε όλο το σώμα, όπου υπάρχει ρυτίδα ή εμβύθυνση. Τα καλύτερα αποτελέσματα λαμβάνει κανείς όμως στο πρόσωπο και ειδικά στις ρινοπαρειακές ρυτίδες και τις παρειές. Το πολυγαλακτικό οξύ δίνει όγκο σε περιοχές που έχουν «αδειάσει» με το πέρασμα του χρόνου.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Επειδή το πολυγαλακτικό οξύ διεγείρει τους ιστούς μας και το κολλαγόνο που παράγεται είναι το δικό μας, τα αποτελέσματα του διαρκούν πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο απορροφήσιμο υλικό. Ένα με ενάμιση έτος κρατούν τα αποτελέσματα στους περισσοτέρους ανθρώπους.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Το ενέσιμο υλικό αποτελείται από συστατικό που φυσιολογικά υπάρχει στο σώμα μας. Δεν παράγεται από ζώα και η πιθανότητα να κάνει κάποια αλλεργική αντίδραση είναι σχεδόν απίθανη. Λίγο πρήξιμο και κοκκινίλα μετά τη θεραπεία παρατηρούνται σε όλους τους ανθρώπους. Αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο της θεραπείας (τσιμπήματα) και όχι με το υλικό. Υποχωρεί πάντα μέσα σε λίγες ώρες.

Πόσο πονάει;

Η διαδικασία απαιτεί αρκετούς νυγμούς (τσιμπήματα) για να γίνει σωστή εφαρμογή του προϊόντος. Για το λόγο αυτό εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα στην περιοχή που θα ακολουθήσει η θεραπεία και ο πόνος ελαχιστοποιείται.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία;

Η εφαρμογή διαρκεί ελάχιστα. Πέντε λεπτά συνήθως αρκούν. Χρειάζεται όμως να παραμείνει η αναισθητική κρέμα στο δέρμα για ένα μισάωρο τουλάχιστον πριν τη θεραπεία.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Τρεις συνεδρίες με διάστημα 4 εβδομάδων η μία από την άλλη μας δίνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα;

Αμέσως μετά τη θεραπεία, λόγω του πρηξίματος, σχηματίζει κανείς μια εικόνα του πως θα είναι περίπου το τελικό αποτέλεσμα. Την επόμενη μέρα όμως η εικόνα του προσώπου είναι όπως και πριν την αγωγή. Η πρώτη διαφορά αρχίζει να φαίνεται λίγο πριν τη δεύτερη εφαρμογή, δηλαδή 3-4 εβδομάδες μετά και προοδευτικά επέρχεται το επιθυμητό αποτέλεσμα.