Το υαλουρονικό οξύ είναι μία ουσία που βρίσκεται φυσιολογικά στον οργανισμό μας.

Σε αντίθεση με το κολλαγόνο που χρησιμοποιήθηκε παλαιότερα, το υαλουρονικό οξύ δεν παράγεται από ζώα και συνεπώς δεν υπάρχει φόβος για μετάδοση νοσημάτων (π.χ. νόσος των τρελλών αγελάδων), δεν υπάρχει φόβος για αλλεργικές αντιδράσεις και ούτε χρειάζεται τεστ προτού γίνει η εφαρμογή.

  • Το υαλουρονικό είναι ένα υλικό πλήρως απορροφήσιμο από τον οργανισμό, έχει χρησιμοποιηθεί πάρα πολύ και για αρκετά χρόνια και έχει αποδείξει την αξιοπιστία του. Έχει την ιδιότητα να προσθέτει όγκο στο δέρμα, επιτρέποντας όμως στο πρόσωπο να διατηρεί τη φυσική του έκφραση.
  • Η διάρκεια δράσης του υαλουρονικού συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 8 και 10 μήνες. Μπορεί κανείς να επαναλάβει τη θεραπεία ώστε να συντηρείται το αποτέλεσμα. Το υαλουρονικό οξύ διατίθεται σε διαφορετικές πυκνότητες σαν σκεύασμα, για να μπορεί να γίνει επιτυχώς η εφαρμογή του σε περιοχές με λεπτό δέρμα, όπως η περιοχή γύρω από τα μάτια αλλά και σε περιοχές με πιο παχύ δέρμα όπως οι ρινοπαρειακές αύλακες.
  • Με το υαλουρονικό μπορούν να: Διορθωθούν ρυτίδες κάθε είδους με πιο συνηθισμένες τις ρινοπαρειακές, Εξομαλυνθούν ουλές και σημάδια, να τονισθούν χαρακτηριστικά του προσώπου (π.χ. χείλη, ζυγωματικά)
  • Όταν το υαλουρονικό χρησιμοποιηθεί σωστά και από ιατρό που γνωρίζει το αντικείμενο, δεν παραμορφώνει, δε γίνεται αντιληπτό και δεν ενέχει κανέναν κίνδυνο για την υγεία.
  • Η θεραπεία γίνεται στο ιατρείο. Το πρόσωπο καθαρίζεται επιμελώς και τοποθετούμε μία αναισθητική κρέμα στις περιοχές που θα γίνει η εφαρμογή του υαλουρονικού. Στη συνέχεια και αφού μουδιάσει η περιοχή, τοποθετείται με πολύ λεπτή βελόνα το υλικό κάτω από την επιφάνεια του δέρματος ούτως ώστε να γεμίσουν ομοιόμορφα οι ρυτίδες.
  • Η τοποθέτηση του υλικού γίνεται βήμα-βήμα και μόλις επιτευχθεί το ικανοποιητικό αποτέλεσμα σταματάμε. Δεν υπάρχει έτσι κανένας κίνδυνος υπερβολής.
  • Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό.
  • Προσωρινή ερυθρότητα ή κάποια μικρή μελανιά είναι δυνατόν να εμφανιστεί μετά την εφαρμογή αλλά είναι πολύ εύκολο να καλυφθεί με make-up. Η επιστροφή στην εργασία και τις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση.
  • Η ασφάλεια του υλικού, η μη ύπαρξη επιπλοκών, η αμεσότητα του αποτελέσματος, η απλότητα της εφαρμογής, η ικανοποιητική διάρκεια του αποτελέσματος και το υψηλότατο ποσοστό ικανοποίησης των ατόμων που το έχουν χρησιμοποιήσει, είναι τα στοιχεία που έχουν κάνει το υαλουρονικό από τα πλέον χρησιμοποιούμενα υλικά από τους Πλαστικούς Χειρουργούς.