Τι είναι το Tight Thread Lift

Το Tight Thread lift με νήματα PDO είναι μια καινοτόμος και ασφαλής μέθοδος που μειώνει τη χαλάρωση του προσώπου και ανυψώνει τους ιστούς που έχουν χαλαρώσει χωρίς επέμβαση. Τα PDO Lifting Threads είναι 100% βιο-απορροφήσιμα νήματα. Σχηματίζουν ένα υποστηρικτικό πλέγμα που ανορθώνει και υποστηρίζει τους ιστούς του προσώπου και του σώματος με απολύτως ασφαλή τρόπο. Δεν αντικαθιστούν το χειρουργικό lifting αλλά αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική για τα άτομα εκείνα που έχουν ήπια χαλάρωση ή ακόμα και σημαντική χαλάρωση αλλά δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.

Το υλικό PDO χρησιμοποιείται για την κατασκευή ραμμάτων στη χειρουργική και εφαρμόζεται συχνά στη συρραφή των εσωτερικών ιστών του σώματος αφού είναι πλήρως απορροφήσιμα. Τα νήματα PDO χρησιμοποιούνται ευρέως στην αισθητική ιατρική σε όλο τον κόσμο τα τελευταία 5 χρόνια και παράγονται στη Νότιο Κορέα μετά από πολυετή έρευνα, ακολουθώντας αυστηρά τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας (CE).

Διάρκεια θεραπείας – αποτελέσματος

Η θεραπεία διαρκεί από 30-45 λεπτά. Αμέσως μετά τη θεραπεία υπάρχει ήπιος ερεθισμός στα σημεία εισόδου των νημάτων. Τα νήματα δεν είναι ορατά και τις περισσότερες φορές μπορούμε να επιστρέψουμε στις δραστηριότητές μας άμεσα. Τα αποτελέσματα είναι ορατά αμέσως μετά την τοποθέτηση των νημάτων (βλέπουμε άμεσα το 20-30% του τελικού αποτελέσματος) και βελτιώνονται σε σημαντικό βαθμό στις επόμενες 2-3 εβδομάδες, ενώ το μέγιστο αποτέλεσμα παρατηρείται στους 3 μήνες. Η βιοδιάσπαση των νημάτων γίνεται εντός 6 έως 8 μηνών οπότε και απορροφώνται πλήρως. Σε αυτό το χρονικό διάστημα ο οργανισμός έχει δημιουργήσει ένα πλέγμα από κολλαγόνες και ελαστικές ίνες γύρω από τα νήματα που τοποθετήσαμε και για το λόγο αυτό τα ορατά αποτελέσματα της θεραπείας διαρκούν δώδεκα έως και δεκαέξι μήνες.
thread-lifting-01

Πόσων ειδών νήματα υπάρχουν

Υπάρχουν 7 διαφορετικών ειδών νήματα ανάλογα με την μορφή και το υλικό. Το κάθε είδος προσφέρει διαφορετικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται για να παράγει διαφορετικό αποτέλεσμα, ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος και τις περιοχής. Υπάρχουν π.χ. νήματα για περισσότερη κολλαγονογέννηση, νήματα για περισσότερο lift, άλλα για καλύτερη αντιμετώπιση ρυτίδων κλπ. Ο συνδυασμός που θα επιλεγεί από τον ιατρό ανάλογα με το πρόβλημα και την επιθυμητή αντιμετώπιση διαφέρει από ασθενή σε ασθενή.
thread-lifting-02

Πλεονέκτημα των νέων απορροφούμενων νημάτων έναντι των παλαιών μη-απορροφήσιμων

Η πλήρης απορρόφηση των νημάτων διασφαλίζει ότι δεν θα δημιουργηθούν μακροχρόνιες αντιδράσεις στον ιστό του δέρματος, όπως έχουν παρατηρηθεί με παλαιότερης τεχνολογίας μη απορροφήσιμων νημάτων. Επίσης το γεγονός ότι απορροφούνται και δεν αφήνουν τίποτα άλλο εκτός από κολλαγόνο στην περιοχή σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να χρησιμοποιηθούν όσο συχνά θέλουμε, κάθε φορά που παρατηρούμε κάτι για να βελτιώσουμε στο πρόσωπο. Επίσης είναι η μόνη μέθοδος κατευθυνόμενης κολλαγονογέννησης με σαφή αποτελέσματα lift.

Συνδυασμοί με άλλα ενέσιμα

Η εφαρμογή των νημάτων μπορεί να συνδυαστεί με τις κλασικές ενέσιμες θεραπείες προσώπου και αυτό λειτουργεί συμπληρωματικά με προϋπόθεση ότι δεν γίνονται στο ίδιο σημείο. Για την εφαρμογή άλλων ενέσιμων στην περιοχή που έγιναν νήματα πρέπει να έχει περάσει τουλάχιστον ένα δεκαήμερο . Τα νήματα προσφέρουν λύση στην χαλάρωση και πτώση του δέρματος στη γραμμή της γνάθου, περιοχή όπου οι κλασικές ενέσιμες θεραπείες δίνουν πολύ φτωχά αποτελέσματα. Το ίδιο ισχύει και για την χαλάρωση στην περιοχή του λαιμού, όπου πάλι τα ενέσιμα υλικά βοηθούν ελάχιστα. Επιπλέον όταν τα νήματα εφαρμόζονται σε περιοχές όπως το μέτωπο ή το «πόδι της χήνας» τα αποτελέσματα των ενέσιμων ενισχύονται και παρατείνονται χρονικά. Επίσης όλες οι θεραπείες που ενισχύουν το κολλαγόνο όπως laser, IPL, peeling μπορούν σε σωστό συνδυασμό να βοηθήσουν για ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

Οδηγίες πριν – μετά

Συνιστάται αποφυγή λήψης αλκοόλ και ασπιρίνης (Salospir, Aspirin) και των υπόλοιπων αντιπηκτικών (Sintrom, Plavix, Iscover) 3 ημέρες πριν και 3 ημέρες μετά την επέμβαση. Στους ασθενείς συστήνεται να αποφεύγουν την έντονη μάσηση τουλάχιστον 24 ώρες μετά. Κρέμα προσώπου μπορεί να εφαρμόζεται με ήπιες κινήσεις. Ο ασθενής θα πρέπει να αποφεύγει να πιέζει το πρόσωπο τις πρώτες ημέρες καθώς και να αφαιρεί το μέικ απ με έντονες κινήσεις. Συστήνεται αποφυγή άσκησης για 7 ημέρες ,ενώ σε περίπτωση ενασχόλησης με βίαια αθλήματα που έχουν μεγάλη πιθανότητα τραυματισμού στο πρόσωπο η περίοδος συνιστώμενης αποχής αυξάνεται σε 6 εβδομάδες.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Αμέσως μετά τη θεραπεία υπάρχει ήπιος ερεθισμός στα σημεία εισόδου των νημάτων. Κατά την εφαρμογή, επειδή το πρόσωπο είναι περιοχή με ιδιαίτερα αυξημένη αγγείωση μπορεί να γίνουν κάποιες εκχυμώσεις, οι οποίες θα υποχωρήσουν σε λίγες ημέρες.