Οι γυναίκες με πολύ μεγάλους μαστούς μπορεί να αντιμετωπίσουν αρκετά προβλήματα από το υπερβολικό βάρος αυτών: πόνο στην πλάτη και τον αυχένα, ερεθισμό του δέρματος, σκελετικές παραμορφώσεις και προβλήματα αναπνοής. Επίσης οι τιράντες των στηθόδεσμων μπορεί να αφήσουν σημάδια στους ώμους, ενώ τα μεγάλα στήθη γενικότερα μπορεί να προκαλέσουν ψυχολογικά προβλήματα σε μια γυναίκα.

Η μειωτική μαστών είναι σχεδιασμένη για αυτές τις γυναίκες. Η διαδικασία αφαιρεί λίπος, αδένα και δέρμα από τα στήθη, με αποτέλεσμα αυτά να γίνονται μικρότερα, ελαφρότερα και πιο σφριγηλά. Μπορεί επίσης να μειώσει το μέγεθος της θηλαίας άλω, το πιο σκούρο δέρμα δηλαδή που περιβάλλει τη θηλή. Ο στόχος είναι να δοθούν στη γυναίκα μικρότερα και καλύτερα διαμορφωμένα στήθη σε σωστή αναλογία με το υπόλοιπο σώμα της.

Οι παρακάτω πληροφορίες δεν απαντούν σε όλες τις ερωτήσεις και γι’αυτό μη διστάσετε να συζητήσετε όλες σας τις απορίες με το γιατρό σας.

Η μειωτική μαστών οδηγεί σε γρήγορες αλλαγές στο σώμα. Θα απελευθερωθείτε της φυσικής ταλαιπωρίας των μεγάλων μαστών, το σώμα σας θα φανεί πιο αρμονικό και τα ρούχα θα σας ταιριάζουν καλύτερα.

Το πιο πιθανόν είναι ότι, όπως και οι περισσότερες γυναίκες, θα είστε ευτυχισμένη με τα αποτελέσματα.